Pedagógia

2024.05.30. 16:00

Görög és spanyol kollégáikkal osztották meg tapasztalataikat a péterkei tanárok

Három pétervásárai pedagógus vehetett részt azon a spanyolországi kurzuson, ahol az iskolai bántalmazás megelőzéséről oszthatták meg tapasztalataikat.

Barta Katalin

Sokat tanultak egymástól a spanyol kurzuson a péterkei tanárok az iskolai bántalmazásról

Az iskolai és online bántalmazás megelőzéséhez kapott sgítséget -  nemzetközi tapasztalatok alapján - a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola három pedagógusa, akik az Erasmus + pályázat segítségével hét napos továbbképzésen vettek részt Puerto de la Cruz városában Tenerifén, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek egyikén. 

A képzés során Pap Andrea, Braunné Balogh Anita és Braun Péter egy héten át az iskolai és online bántalmazás (bullying és cyberbullying) megelőzéséhez és kezeléséhez kaptak módszertani támogatást, kitérve az érzelmi intelligencia fejlesztésére és az empátia jelentőségére, továbbá a pozitív osztálytermi környezet kialakításának lehetőségeire. A rendkívül hasznos és időszerű kurzus kiváló alkalmat biztosított a tapasztalatcserére és jó gyakorlatok megosztására görög és spanyol partnerekkel. 

A 35 órás képzés mellett lehetőség nyílt kulturális programokon való részvételre is, melynek keretében a résztvevők kirándulást tehettek a világ harmadik legnagyobb aktív vulkánjára, a Teidére, megismerkedhettek La Oratava és La Laguna városával, barangolhattak az Anaga-hegység egyedülálló erdeiben és a ellátogathattak a világ egyik legjobb állatparkjába, a Loro Parque-ba is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában