Szentlélek

2024.05.18. 09:22

Ha pünkösd, akkor keresztény fesztivál Hatvanban + fotók

Keresztény fesztivált rendeztek Hatvanban. Immár kilencedik alkalommal léptek ki együtt a város elé a felekezetek.

Tari Ottó

Ismét élettel telt meg a Kossuth tér a minap. Sátrak között sétáló emberek, színpadi programok és igehirdetés – kilencedik alkalommal rendezték meg a keresztény fesztivált. A program során a város katolikus, evangélikus, baptista és református egyházközsége találkozott, amelyek vezetői évekkel ezelőtt közösen döntötték el, hogy együtt lépnek ki a város elé, a jelenlétükkel az egység reménységét hozzák el.

Pünkösdi keresztény fesztivál Hatvanban
Pünkösdi keresztény fesztivál Hatvanban
Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A fesztivál a Szentlélek eljöveteléhez kapcsolódik, így pünkösd közeledtével rendezik meg.

– A Szentlélek jelképe a tűz, jelzi, hogy szükségünk van arra, hogy megújuljunk a szeretetben, az ölelni tudásban. A szél a frissességet hozza el, egy új szabadságot a háború sújtotta világba. Az olaj a betegekért való cselekedetet és imádságot jelöli. A lélek ajándéka sokféle lehet, ide tartozik a tanítás az igehirdetés és a prófetikus látás, amivel megláthatjuk mit cselekszik Isten a világban és mi ennek az üzenete. – foglalta össze dr. Tatai István református lelkész, a fesztivál főszervezője.

A fesztivált Horváth Richárd polgármester és a felekezeti vezetők nyitották meg. A szervezők több programmal készültek az eseményre.

 


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában