Olasz dalest

2024.05.20. 13:52

Itáliába repítette a gyöngyösi közönséget az olasz dalest

Klasszikus olasz dalok mellett operarészletek csendültek fel. Világhírű művészek és kiváló gyöngyösi előadók léptek a közönség elé.

Szabó István

Olasz dalok csendültek fel Gyöngyösön

Forrás: Gyöngyös Város Barátainak Köre/Facebook

Bella Itália címmel olasz dalok estjén szórakozhattak a gyöngyösiek szombaton a Mátra Művelődési Központban. A Gyöngyös Város Barátainak Köre és a gyöngyösi önkormányzat támogatásának is köszönhetően ingyenes előadáson Ács János, nemzetközileg elismert, Olaszországban élő karnagy vezetésével gyöngyösi származású népszerű művészek – Zilai Györgyi, Domoszlai Sándor és Koczka Tamás –, valamint Bartos Barna, az Operaház magánénekese léptek a közönség elé. Klasszikus olasz dalok mellett operarészletek is felcsendültek. A zongoránál Ács János kísérte a dalokat. A est művészeti vezetője a Markazon élő Miller Lajos Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt. 

Dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke portálunknak elmondta, hogy köszönet illeti Gyöngyös önkormányzatát, nélkülük az előadás nem jött volna létre.

– Ács János és Miller Lajos az a két csodálatos művész, aki lehetővé tette, hogy a gyöngyösi énekesek szárnyaljanak. Bartos Barna, a fiatal sepsiszentgyörgyi tenor, az Operaház magánénekese először, és reméljük, nem utoljára járt Gyöngyösön. A hálás közönségnek köszönjük részvételt – fogalmazott dr. Bekecs Andrea.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában