Örökös

2024.05.18. 10:24

Mostantól örökös ökoiskola a Tamási

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában ma kapták meg a hírt, hogy elnyerték az Örökös Ökosikola címet.

Barta Katalin

Áder János volt köztársasági elnök a Pétervásárai Tamási Áron Általános iskolában.

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Elnyerték az Örökös Ökoiskola címet a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában. Pályázatuk sikeresnek bizonyult és a mai napon hivatalos értesítést is kaptak erről. 

A levélben ez áll:  "A Cím viselésével Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésüket nyilvánítják ki. Az Örökös Ökoiskola cím annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak az elismerése, amelynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, és aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik. "
A pályázati anyag összeállításáért és a folyamat koordinálásáért Kovács Rozália tanárnőt illeti elismerés, akinek munkáját segítette sok diák és pedagógus kolléga is. Gratulálunk! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában