Várnap

2024.05.21. 11:12

Több száz embert csalogattak a siroki várba

Remekül sikerült a Pünkösdi Siroki Várnap, köszönhetően a szervezők szorgos munkájának. Több száz ember választotta a csodás helyszínt kikapcsolódásként a az ünnepen.

Barta Katalin

A zoknicsata a Siroki Várban a pünkösdi várnapon

Forrás: Tuza Gábor / Facebook

Sokan imádkoztak Sirokban a pünkösd vasárnap megrendezett várnapi programok előtt, hogy kegyes legyen az időjárás a szervezőkhöz és a vendégekhez. Imáik meghallgattak, mivel a programok alatt csodás időben szórakozhattak a látogatók. Délelőtt tíztől folyamatosan érkeztek a kirándulók, hogy a várnyeregben részt vehessenek a látványos programsorozatban. 

Délelőtt az Aranykard Egyesület sárkánydobosainak előadását, a Mátrai Farkasok Egyesület harci bemutatóját követhették, fél egytől pedig zoknicsatát szerveztek a gyerekeknek. Nagy sikert aratott a Lovas Betyárok Egyesület tart bemutatója, délután Farkas Emese és Töreky Bori zenés műsorát tekinthették meg. A Bab Társulat óriás bábos produkciója, a Kurul dobosok előadása fokozták a hangulatot.

A gyerekek egész nap kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, íjászkodáson, játékos vetélkedőkön vehettek részt, a Nyírjes Nyugdíjas Klub tagjai nap közben palóc krumplis étkeket kínáltak, de csurdítani is lehetett a szabadban. 

Tuza Gábor polgármester örömmel állapította meg, hogy emberek százai érezték jól magukat, szórakoztak, pihentek, ettek, ittak, jól mulattak. Hozzátette, ahhoz azonban, hogy ezek a pillanatok "meglegyenek", s minden flottul alakuljon, több, mint száz ember dolgozott, napok, hetek óta. Közösségi oldalán megköszönte minden segítőnek, hogy hajnaltól éjszakáig mindent, ha lehet még attól is többet megtett azért, hogy ez a rendezvény tökéletesen sikerüljön. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában