Voks 2024

2024.06.10. 13:01

A Fidesz-KDNP kilenc képviselőt küld a Heves vármegyei közgyűlésbe

Heves vármegyében 110 ezer 704 voksból 52,34 százalékot kapott a Fidesz-KDNP.

Molnár Helga

A vasárnapi szavazáson vármegyei listákra is voksolhattak a megyei jogú városok lakóit kivéve. Eredménye ennek hétfőn kora hajnalban lett, melyből kiderül, Heves vármegyében 110 ezer 704 voksból 52,34 százalékot kapott a Fidesz-KDNP, ez 57 ezer 942 szavazatot jelent, s ez kilenc mandátumot. A közgyűlésben ott lesz ezekben színekben a megyei listavezető, Csuhány Bence, valamint Tóth Csaba, Szabó Róbert, Csik Balázs, Palkovics Péter, Maka Attila, Drabos Imréné, Szókovács Péter és Szabó Péter.

A vármegyei listavezető Csuhány Bence is leadta szavazatát vasárnap
A vármegyei listavezető Csuhány Bence is leadta szavazatát vasárnap
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A második helyen a Mi Hazánk végzett, a voksok 14,45 százalékával kettő helyet szereztek maguknak, ott lesz tehát Kismihók Tamás és Polyák Katalin a grémiumban. A Demokratikus Koalíció a harmadik lett vármegyénkben, az ő 12,86 százalékuk kettő mandátummal ér fel. Ez Varga Jánosnak és Marczis Jánosnénak jelent helyet a közgyűlésben Hevesben.

A Momentum 8,18 százalékon állt meg, Lőcsei Lajos képviselheti a pártot, míg a Jobbik 6,84 százalékával Faragó Tamást küldheti a közgyűlésbe. A szavazatok 5,32 százalékát kapta meg a 2RK Párt, de ezzel nem nyertek mandátumot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában