Választás

2024.06.11. 09:30

Bükkszéken és Mátraballán is új polgármestereknek szavaztak bizalmat

Észak-Hevesben a legtöbb településen az előző ciklus pogármesterei folytathatják munkájukat. Néhány helyen - Erdőkövesden, Fedémesen, Váraszón, Istenmezején, Mátraballán, Bükkszéken, Szentdomonkoson - változás történt.

Barta Katalin

Tuza Gábor polgármester folytathatja a munkát Sirokban

Forrás: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Az észak-hevesi térség településein is eldőlt, ki vezetheti polgármesterként a településeket. A Nemzeti Választási Iroda oldalán közzétett szavazatok alapján Bodonyban Vince János független polgármester újrázhat, aki a szavatok 84,66 százalékát szerezte meg. Tarnaleleszen Kovács Passza Béla vezetheti tovább a községet.  Ő a leadott 802 voksból 743-at szerzett. 

Eged István, Pétervásárán folytathatja a munkát a város vezetőjeként, Mátraderecskén Forgó Gábort erősítették meg tisztségében a helyi polgárok.  Bükkszéken Zagyva Benjámin (független) 274 szavazattal nyerte meg a választást, míg a falu korábbi vezetőjének, Sági Ferencnek 192-en szavaztak bizalmat. 

Sirokban Tuza Gábor folytathatja a munkát, aki a szavazatok több mint 60 százalékát, míg kihívója Bujáki Márk közel negyven százalékot szerzett meg az érvényesen leadott voksokból. Bükkszenterzsébeten az egyedüliként induló Ortó Szilárd, Parádon Mudriczki József kapott felhatalmazást községeik vezetésére. Recsken Nagy Sándor független polgármester aratott fölényes győzelmet két kihívójával szemben. A szavazatok több mint hetven százalékának birtokában szolgálhatja tovább települését. Fedémesen a függetlenként induló Molnár Gábor, míg Váraszón Kovács Péter lesz a polgármester az elkövetkező években. Kisfüzesen Menyhárt Balázs folytathatja a falu irányítását, Szentdomonkoson Sipos Roland kapott bizalmat szavazóitól polgármesterként, Istenmezején Nagypál Zsófia aratott győzelmet, míg Parádsasváron Holló Henrik dolgozhat tovább polgármesterként.  Erdőkövesden a függetlenként induló Bocsi Csaba váltotta Halla Istvánt, míg Terpesen Bujáki Ferencet erősítették meg a polgármesterként. Mátraballán szoros versenyben Mayer Péter, a Megoldás Mozgalom jelöltje (51,91) kapott bizalmat, Pádárné Gyuricza Henriett független polgármestert (48,09) váltva. 

Ivádon Ivády Zsoltot választották meg a falu vezetőjének, míg Szajlán Juhász Pál irányíthatja tovább a települést polgármesterként.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában