Biztonságos közlekedés

2024.06.05. 12:30

Elkészült a Maklári-Homok utcáknál a gyalogátkelő

A napokban kettő kivitelezése kezdődik.

Molnár Helga

Elkészült a Maklári-Homok utca kereszteződésében kialakított új gyalogátkelőhely, s ezt most hivatalosan is átadták szerdán. A helyszínen Farkas Attila alpolgármester elmondta, újabb olyan fejlesztés készült el, mely régóta szükséges és indokolt volt.

– A Maklári úton közlekedők már hosszú ideje kérik az önkormányzattól azt, hogy létesítsünk egy gyalogátkelőhelyet. Itt a Maklári-Homok utca kereszteződésében megvalósult átkelő tervezése még a Kertész úti projekt része volt, akkor azonban a kivitelezés elmaradt. Most a terveket aktualizálva az átkelő megvilágítását és a mozgássérültek számára fenntartott sávot is megépítettük – mondta.

Hozzátette, a város önkormányzata elkötelezett a gyalogos forgalom biztonságosabbá tétele mellett, az elmúlt két évben öt helyszínen alakítottak ki gyalogátkelőt, s a napokban kettő kivitelezése kezdődik, az egyik a Csiky Sándor utcában, a Beatles Múzeumnál, illetve a Szalapart utcán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában