Gépészmérnöki alapképzés

2024.06.07. 08:59

Felsőfokú műszaki képzés indul az egri egyetem jászberényi campusán

A képzés elindításáról szóló megállapodás ünnepélyes aláírást követően a két rektor 11 helyi vállalkozás vezetőjével írt alá szándéknyilatkozatot arról, hogy a szeptemberben induló gépészmérnök képzésnek gyakorlati helyet biztosítanak.

Molnár Helga

Gépészmérnöki alapképzés levelező munkarendű szakot indít a 2024/25-ös tanév szeptemberétől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Óbudai Egyetem az EKKE Jászberényi Campusán – jelentette be a két intézmény rektora szerdán Jászberényben, kiemelve, a képzésre már az idén nyári pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek az érdeklődők.

Gépészmérnöki alapképzés indul az EKKE Jászberényi Campusán
Gépészmérnöki alapképzés indul az EKKE Jászberényi Campusán
Forrás: Nagy Adrienn/EKKE

A 250 éves múlttal rendelkező Eszterházy Károly Katolikus Egyetem büszke örökségére, ugyanakkor XXI. századi intézményként kiemelt feladata, hogy reagáljon a jelen kor kihívásaira.
– Valljuk, hogy az intézmény jövőjének kulcsa a több évszázados hagyományok értékeinek megőrzése mellett a gazdasági-társadalmi kihívásokra való megfelelő válaszok megadásában rejlik – emelte ki az eseményen az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona hangsúlyozta: ennek szellemében született megállapodás arról, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) képzési helyet biztosít az Óbudai Egyetem (ÓE) számára a gépészmérnöki alapképzési (BSc) szakjának oktatásához a 2024/25-ös tanév szeptemberétől. Mint fogalmazott, a jászberényi képzési portfólió bővítését a helyi igények hívták életre.

Prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora azt mondta, versenyképes gyakorlati tudást kínálnak a jelentkezőknek, akik számára előnyt jelenthet, hogy helyben szerezhetnek diplomát.
– Terveink között szerepel, hogy a gépészmérnöki alapképzést nappali munkarendben is elindítjuk, emellett egyetemünk és a katolikus egyetem közös gépészüzemmérnöki (BProf) alapképzési szak alapítását és indítását tervezi – tudatta az ÓE rektora. A szak képzési programját a térség munkaerőpiaci igényeinek figyelembevételével dolgozzák ki, ezzel is segítve a fiatal tehetségek helyben maradását, tudáshasznosítását, közvetve pedig a régió gazdasági fejlődését – tette hozzá prof. dr. Kovács Levente kiemelve, hogy az idén szeptemberben induló képzéshez a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Kar biztosítja az oktatókat.

A képzés elindításáról szóló megállapodás ünnepélyes aláírást követően a két rektor 11 helyi vállalkozás vezetőjével írt alá szándéknyilatkozatot arról, hogy a szeptemberben induló gépészmérnök képzésnek gyakorlati helyet biztosítanak. Elhangzott, hogy további 6 cég jelezte csatlakozási szándékát a programhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában