Választások

2024.06.06. 21:40

Gyurcsány Ferenc Gyöngyösön zárta a kampánykörútját

A DK elnöke arra kérte a párt szimpatizánsait, ne szavazzanak kormánypárti jelöltekre. Gyurcsány Ferenc arról is szólt, hogy nincs szó háborús veszélyről.

Szabó István

Csütörtökön Gyöngyösre látogatott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, és a Barátok terén találkozott a párt szimpatizánsaival, valamint az érdeklődőkkel. A mintegy 100 fős hallgatóság előtt elmondta, hogy a kampánykörútjának a mátraalji város az utolsó állomása. Miután kezdő kérdéseire mindenki azt válaszolta, hogy vasárnap elmegy szavazni, sőt, abban sem bizonytalan, hogy kire adja a voksát, Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy akkor ezzel a jövetele el is érte a célját. Ezek után összegfoglalta a meglátásait a jelenlegi aktuális bel- és külpolitikai kérdésekről. 

Gyurcsány Ferenc találkozója a gyöngyösiekkel a Barátok terén
Gyurcsány Ferenc találkozója a gyöngyösiekkel a Barátok terén
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Többek között kijelentette, hogy nem ért egyet azzal a kormánydöntéssel, hogy egy időben történik a hétvégén a magyarországi helyhatósági választás, valamint az európai parlamenti voksolás. Az önkormányzati választással kapcsolatban arra kérte a jelenlevőket, hogy ne szavazzanak a kormánypártok jelöltjeire – legyenek azok akár polgármester-, akár képviselőjelöltek. Gyöngyöst ne engedjék kormánypárti irányítás alá kerülni, tette hozzá. Külpolitikai kérdésekben leghangsúlyosabban a háborús válságról mondott vélemény Gyurcsány Ferenc. Véleménye szerint nincs szó háborús veszélyről, mert mint mondta, gazdaságilag az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval Oroszország nincs egy súlycsoportban. 

Gyurcsány Ferenc kampányrendezvényén a gyöngyösi városvezetés részéről megjelent Hiesz György polgármester, akivel korábban az MSZP frakcióban együtt politizáltak az Országgyűlésben. Szintén megjelent dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő is.

Kövesse a heol.hu-n a választást! Június 9-én percről-percre követjük az eseményeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában