Tesznek a közbiztonságért

2024.06.03. 19:25

Korszerű térfigyelő kamerarendszert építenek ki Abasáron

Először a végpontok közötti átjátszóállomásokat telepítik, majd a jelenlegi kamerákat kicserélik korszerűbbekre. Kiépítik az önálló optikai kábelhálózatot is az önkormányzat részére.

Szabó István

Elkezdődött Abasár térfigyelő kamerarendszerének korszerűsítése, kiépítése, számolt be portálunknak Kazsu Attila polgármester.

– A több mint egy éve elnyert pályázat hatósági és szolgáltatói huzavonái után végre elkezdődött a kivitelezés. Az elmúlt hetekben Horváth László országgyűlési képviselő segítségét is kértük a szolgáltatói anomáliák feloldásában. Miért mondjuk egyszerre, hogy korszerűsítés és kivitelezés? Mert első körben a végpontok közötti átjátszóállomások lesznek telepítve. Azután a jelenlegi kamerákat cseréljük korszerűbb eszközökre. Ezzel párhuzamosan kiépítik az önálló optikai kábelhálózatot az önkormányzat részére, ezzel a polgármesteri hivatal lesz összekötve az intézményekkel és a végpontokkal. 10 kamerát szereltetünk fel, első ütemben 7 helyszínen, de később az optikai hálózat bármely pontján elhelyezhetők az IP alapú eszközök. Köszönöm az abasári polgárőrség aktív közreműködését a munkák segítésében, kiemelten Karnok Zoltán elnök személyes közreműködését – tájékoztatott Kazsu Attila.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában