Közlekedés

2024.06.11. 12:07

Megnyitották az egyik pihenőt az M3-ason, de a munkálatoknak még nincs vége

Kedden is több helyen dolgoznak Heves vármegye útjain.

Heol.hu

Az Útinform tájékoztatása szerint az M3-as autópályán, átépítették a terelést az M0-s autóúti csomópontnál a főváros felé vezető oldalon. A 13-as és 10-es kilométer között a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. Vásárosnamény irányába a külső és a leállósávra terelik a járműveket. 

  • Ezzel együtt megnyitották a Szilas pihenőt, de a Budapest felé tartó oldalon azt csak azok tudják igénybe venni, akik az M0-s autóútról, a 11-es főút felől érkeznek.
  • Gödöllő térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, 33-as kilométer és 35-ös kilométer között aszfaltoznak. A forgalom a külső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, Budapest irányába a külső és a leállósáv járható. 
  • Mezőkövesd térségében, felújítják a burkolatot a 128-as és a 138-as kilométer között, ahol a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták. A forgalom a főváros felé két sávon, Vásárosnamény felé pedig egy sávon halad. 
  • Mezőcsát közelében, a 156-os és 151-es kilométer közötti szakaszt a főváros irányába lezárták, a forgalmat a Vásárosnamény felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon lehet közlekedni. Budapest irányába, a 153-as kilométernél az Igrici pihenőhely továbbra is zárva van. 
  • Hejőkürt térségében, a főváros felé tartó sávokat aszfaltozzák, ezért a 167-es és a 162-es kilométer között a járműveket átterelték a szemközti oldalra, ahol irányonként csak egy-egy sáv járható. A munka idején a főváros felé vezető oldalon, a 164-es kilométernél a Hejőkürt/Tiszaújváros csomópontban lehet le és felhajtani. 
  • A Vásárosnamény felé vezető oldalon, Polgár térségében is javítják a burkolatot. A 171-es és a 175-ös kilométer között a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.  
  • Hajdúnánás térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 196-os és a 208-as kilométer közötti szakaszt felújítás miatt lezárták. A munka érinti a 203-as kilométernél fekvő Hajdúnánás/Tiszavasvári csomópontot is, ott sem le, sem felhajtani nem lehet. Kerülni csak jelentős kitérővel, az M3-as autópálya - Polgár - Tiszavásvári útvonalon, illetve az M35-ös autópálya felől lehet. (július 20-ig)
  • Ugyancsak Vásárosnamény irányába, a 220-as és 229-es kilométer közötti szakaszon is felújítási munka folyik, ezért azt lezárták. A forgalom a Budapest felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán Vásárosnamény felé a 227-es kilométernél a Nyíregyháza-dél/Debrecen csomópontot is lezárták. 

Főutak

A 3-as főúton, Gödöllő és Aszód között, a 36-os kilométernél hídjavítás miatt lezárták a fél útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 25-ös főúton, Eger és Szarvaskő között, több szakaszon közműépítés és burkolatfelújítás miatt a fél útpályát lezárták. 
- Szarvaskő közelében, a 24-es kilométernél javítják a burkolatot, félpályás lezárás van érvényben. 
- Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra terelik. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában