Dráma

2024.06.11. 07:45

Szívszorító harcot vív agydaganatos kisfiukért a recski Szabó család

Marci 14 hónapos volt, amikor kiderült, hogy agydaganata van. A kisfiún egy kölni terápia segít, de a család már nem győzi fizetni. Most az emberek segítségét kérik. A következő kezelésre még megvan a szükséges 2 millió forint, de utána nem tudják hogyan tovább.

Heol.hu

A recski Szabó Marci még csak 14 hónapos volt, amikor hidegzuhanyként érte a szörnyű hír a családot: a kisfiú 3-as stádiumú agydaganattal küzd. A most 6 éves Marcit megműtötték. A teljes daganatot sajnos nem tudták kivenni, különben lebénult volna. A kisfiú kapott sugárkezelést és kemoterápiát is, de semmi sem használt. Marci szülei azonban nem adták fel. Kölnben találtak egy magánklinikát, ahol kezeléseket kaphat a kisfiú. Ez az egyetlen, ami segít Marcin – írja a Borsonline.

Marcit már évek óta hordják Kölnbe, hiszen az állapotán egyedül ez a kezelés segít. Ennek hála a kisfiú most is jól van, hamarosan megkezdi az első osztályt és iskolába megy. A 4-5 havonta való kiutazás és a kezelés költsége azonban nagyon megterheli a családot. Egy alkalom ugyanis 2 millió forintba kerül. A szülők mindent megtesznek, hogy kisfiuk megkapja a kezeléseket, de nemrég nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Az édesapa ugyanis tavaly nyáron szívinfarktust kapott. Mint kiderült, ez már a sokadik volt neki.
– Ő kapott egy esélyt, hogy itt legyen velünk és a kisfiával – nyilatkozta elcsukló hangon, könnyek között Szabó-Bárdos Adrienn a Borsnak. Bár azóta szerencsére jól van Marci apukája és újra dolgozik, több hónapnyi bevételük esett ki.

A következő kezelésre még megvan a szükséges összeg, de nem tudjuk, hogy utána mi lesz, hogy hogyan tovább. Márpedig Marcinak meg kell kapnia a kezeléseket, mert rajta csak ez segít – tette hozzá az anyuka, aki most a nyilvánossághoz fordult, hogy segítséget kérjen kisfia számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában