Mikófalva

2017.07.23. 16:20

Ezer darabból készült a rekord palacsintakígyó

Szombaton Mikófalván készítették el Magyarország leghosszabb palacsinta kígyóját.

T. B.

 

A régi rekordot jócskán túlszárnyalva, 170 méternél állította meg az asszonyokat Gál Gábor, a Guiness rekordok magyarországi regisztrátora, pedig még volt pár száz a tányérokon. A jó hangulatú falunapi eseményen 454-en fogyasztották el jóízűen a baracklekvárral, vagy kakaóval töltött édességet, felük volt mikófalvi, a többiek más településről érkeztek. Mondani sem kell, ez szintén rekord. Mivel két palacsinta senkinek nem volt elég, jól fogyott utána is a pluszban sütött mennyiség, valamint a laska.

A közönséget közben helyi és környékbeli fellépők, valamint mulatós előadók szórakoztatták. A mikófalviak két magyarországi rekordot is felállítottak. Fónagy Gergely, Mikófalva polgármestere szerint a tavalyi táncrekord is megmozgatta a közönséget, ezen felbuzdulva idén két rekord fölállítására készültek, ami sikerült is.

– Köszönet illet mindenkit, aki részt vett benne, kiemelten az asszonyokat, akik a több mint ezer palacsintát elkészítették. Jövőre is megpróbálunk egy újabb rekordot fölállítani. A fő célunk, hogy együtt tartsuk a közösséget, öregbítsük a falu hírnevét – mondta a sikeres rekorddöntés után a polgármester.

Az asszonyok egész nap a gáztűzhely mellett sütötték a lekváros, illetve kakaós palacsintát Fotó: Gál Gábor

Kovács Tiborné az egyike volt azoknak, akik részt vettek a sütésben.

– Előző este háromnegyed 11-kor is sütöttem otthon a gyerekeknek. Gyakran készítünk otthon is, de a falunapokon, rendezvényeken is mindig megvan 1000-1200 eladásra. Este nyolckor is keresik, addig, vagy ameddig anyag van, készítjük – mondta Kovács Tiborné.

Mint mondta, 25-en voltak a brigádban, hat tűzhelyen készült a finomság, egyszerre kettő. Nehezen sült, mert fújt a szél, így négy óra kellett az ezer adag elkészítéséhez. Kiemelte, a hozzávalókat a falu lakói adták össze.

– A jó palacsinta olyan mint jó házasság, mindennek egyben kell lenni, bele kell tenni, ami jár – mondta az asszony, aki szerint nagy öröm volt nézni, hogy amit sütöttek, mind elfogyott.

T. B.

 

 

 

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában