heves megye

2017.07.27. 17:14

Fokozott a vadütközési veszély az útjainkon

Augusztus közepéig nemcsak a vadveszélyt jelző táblák közelében, hanem nagyjából bárhol számíthatnak az autósok őzek megjelenésére.

SZ. E.

Az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezetének titkára, Kovács István János arra hívta fel a figyelmet, hogy július közepén elkezdődött az őzek üzekedése, ezért fokozott a vadütközési veszély.

– Akár fényes nappal is előbukkanhat a bokrok közül, a nem belátható területekről egy-két egyed, ugyanis a bak előszeretettel kergeti a sutát ebben az időszakban, és ennek következtében váratlanul az úttestre kerülhetnek az állatok – tudatta a titkár, aki közölte: az üzekedés a megye déli részéről észak felé halad.

Azonban, ha az elővigyázatosságunk ellenére is bekövetkezik az ütközés, a legfontosabb, hogy kihívjuk a rendőrséget, akik elvégzik a helyszínelést és kihívják a helyi vadásztársaság emberét. Kovács István János azt tanácsolta, gépjármű-biztosítás megkötésekor érdemes a vad-gépjármű balesettel is kalkulálni, hisz’ csak ez nyújthat az autósnak biztos fedezetet kár esetén.

SZ. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában