gyöngyös

2017.12.11. 15:47

Végre megépülhet a Nyugati elkerülő út

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Horváth László, hogy a kormány elkötelezte magát a nyugati elkerülő út megépítése mellett.

H. É.

Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője hétfőn reggel elmondta: a november 28-án született kormányhatározat az előkészítés azonnali megkezdéséhez százmillió forintot biztosít.

– Fontos beruházás a tizenegy éve félbehagyott, nyugati elkerülő út megépítése, annál is inkább, mivel ez az útszakasz egy sajátságos negatív torzót szült a városnak. Ugyanis van egy úgynevezett elkerülő útszakasz, amelyen még soha senki nem kerülte el Gyöngyöst és amely a mai napig is mezőgazdasági feltáró útként van nyilvántartva, és egyetlen másik közúthoz sincs csatlakozása – közölte a honatya. Hozzátette: ugyanakkor erre az útra annak idején, közel egy milliárd forintot költöttek el.

Portálunk kérdésére elmondta: a tervek szerint jövő év második felében elkezdődhetnek a munkák az útszakaszon. Hangsúlyozta a képviselő azt is, hogy az elkerülő út megépítése szorosan kapcsolódik a Mátra kiemelt fejlesztési térséggé nyilvánításához. Ez ugyanis segít majd a városi forgalom tehermentesítésében és a Mátrát is könnyebb lesz megközelíteni. Végezetül arra kérte a helyi politikai és közszereplőket, hogy az elkövetkezendő időszakban a gyöngyösiek érdekében ne tegyék politikai küzdelmek, zsákmányszerzés tárgyává ezt a fontos ügyet.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában