kiállítás

2018.11.20. 17:41

Lenyűgöző mátrai képek Egerszalókon

Két hétig járták a Galyatetőt a fotósok.

Süli K.

Hülvely Istvánt is lenyűgözték a Galyatetőt megörökítő képek Fotó: Márkus Attila

A Galyatető szellemiségét megörökítő fotókból nyílt tárlat kedden a Hotel Saliris Resortban. A kiállításon tizennégy, Szebeni András fotóművész által meghívott fotós képeit mutatták be, amelyek idén júniusban egy kéthetes alkotótábor során készültek.

Szebeni András fotóművész 2015-ben alapította meg a Szebeni Műhelyt, s a Hunguest Hotels támogatásának köszönhetően minden évben a szállodalánc más-más hotelében tartottak alkotótábort, ebben az évben a Galyatetőn. A projektben idén tizennégy elismert fotós vett részt, akik az alkotótábor ideje alatt bejárták a hotelt körbevevő erdőket és egyéni látásmódjuk szerint örökítették meg a természetet.

– Minden kiállított műben benne van az adott fotós egyénisége, látásmódja, és az a hatás, amit Galyatető rá gyakorolt. Az együttgondolkodásból mindig nagyszerű dolgok születnek, amire ez a tárlat is remek példa, ez a Szebeni Műhely eddigi legjobb kiállítása – fogalmazott a megnyitón a tárlatról Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész.

Szebeni András kiemelte, nagy öröm, hogy minden évben két hétig közösen, szabadon dolgozhatnak és alkothatnak a szállodaláncnak köszönhetően, ezt azzal hálálják meg, hogy az így készült alkotásaikat a lánc Fotográfiai Gyűjteményének adják.

Hülvely Istvánt is lenyűgözték a Galyatetőt megörökítő képek Fotó: Márkus Attila

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, büszkék rá, hogy évről-évre szép alkotások jönnek lére. Jövőre, az együttműködés ötödik évfordulója alkalmából, nagyszabású tárlatot terveznek, ahol terveik szerint az elmúlt évek összes kiállításának alkotásait bemutatják majd.

A tárlat 2019. január 31-ig tekinthető meg az egerszalóki szállodában.

Címkék#Egerszalók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!