Eger

2019.02.22. 13:27

Kreatív diákok vettek részt az egri vizuális versenyen

Az általános iskolások megyei vizuális versenyének díjátadó ünnepségét tartották meg csütörtökön délután az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

Sz. K.

A Hellyel kínálunk címet viselő megmérettetésre három korcsoport nevezett, a gyermekeknek korosztályonként kitalált történeteket, hozzá kapcsolódó szereplőket, illusztrációs sorozatot, továbbá képregényeket kellett megjeleníteniük a rajzaikban. A fiatalok szabadon választható technikával dolgozhattak alkotásaikon, a legjobb négy csapatnak végül egy animációs filmet kellett elkészíteniük – fogalmazott dr. Balázs Péter, a zsűri elnöke.

Hozzátette, mintegy 11 iskola küldte el diákjait erre a megmérettetésre, ahonnan minden induló győztesen távozott. Mindez hozzájárult ahhoz is, hogy a gyerekek kapcsolatba kerüljenek a műalkotásokkal. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet által meghirdetett vizuális versenyre készült pályaművekből kiállítás is nyílt a Forrásban, az elkészült műveket március 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!