Kiállítás

2019.03.12. 18:47

Nagyjaink szobrai, fotók és képzőművészeti munkák a könyvtár galériájában

Kállai Margó és vendége, dr. Nagy Krisztina Létezés című kiállítását nyitották meg a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Galériájában kedden délután.

Sz. K.

Kelemenné Csuhay Zsuzsanna, a könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese elmondta, létünk nagyjait láthatják az érdeklődők szobor formában, továbbá létezésünk csodálatos pillanatai köszönnek vissza a képeken.

Közös kiállítás nyílt az könyvtár Galériájában Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az április 3-ig megtekinthető kiállítást Teleki Klári művészetpártoló nyitotta meg. Úgy fogalmazott, nagyjaink szellemiségét megigézve hozta el szobrait Margó, aki sok éve munkálkodik, mint szobrász és fotográfus. Évtizedek óta figyeli a természetet és a benne rejlő jelenségeket, s ezt a különleges látásmódot a szobrászatban is érvényesíti.

– Nagy Krisztina orvosi hivatása mellett kezdett el festeni, rajzolni, s ebben nagyon nagy örömét leli. Belső érzései késztették alkotásra, munkáinak témája és lelki világa szorosan összefügg. Műveit eddig csak barátaink mutatta be, nagyobb grémium még nem láthatta. Jelen képei többféle témát érintenek – ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!