tárlat

2019.04.10. 17:13

Sokféle műhely mutatkozott be az egri gyakorlóiskolások kiállításán

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás az Agria Park Galéria kihelyezett közösségi terében szerda délután.

M. H.

– A Válogatás című tárlaton sokféle műhely mutatkozik be – mondta a megnyitón Kühnéné Fekete Mária művészeti koordinátor. Hozzátette, a kiállításon együtt látható egy válogatás a legkisebb és a legnagyobb alkotók munkájából.

– Megjelennek az alapfokú művészeti iskolából az előképzősök, a grafikusok, festők, textilesek, fotósok alkotásai. Ugyanitt mutatkoznak be az egyetem gyakorló gimnázium végzős diákjai valamint a grafika és média szakos szakképzősök is – részletezte.

 

Szőke István, az Agria Park igazgatója szavai szerint ebben az elanyagiasodott világban egyre kevesebb idő van kultúrával foglalkozni.

– Nekünk, mint házigazdáknak van egyfajta társadalmi felelősségünk, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a kultúrát – tette hozzá az intézmény első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!