zene

2019.07.09. 19:03

Két kezét törte a balesetben, de a hangszere szinte gyógyító hatással van rá

Ha fáj a lába, vagy netán a foga egy gitárosnak, legfeljebb dühösebben játszik, de annál nagyobb trauma nem érheti, mint mikor a kezeivel történik valami. Az egri Farkas Mátéval, a Mátrix, valamint a Farkas Family Band zenészével megtörtént ez a szerencsétlen dolog.

H. M.

Farkas Máté mindkét karját begipszelték

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Hancsicsák Mihály

A testvérével hazafelé tartottak egy nagyobb bükki kerékpártúráról, mikor egy szabadjára engedett kutya elébe ugrott. Vészfékezés, hatalmas bukás, s az esést tompítandó nyújtott karokkal előre, találkozás az aszfalttal.

Másnap a sürgősségin meglepődött, mikor közölték, hogy mindkét karjának orsócsontja eltörött, operációra van szükség. Az orvosi beavatkozás után ijesztően nézett ki, mindkét karja gipszben. Ám mostanra már lekerültek a gipszsínek a kezeiről. Máté bízik abban, hamarosan felépülhet.

Farkas Máté mindkét karját begipszelték
Fotó: Hancsicsák Mihály / Heves Megyei Hírlap

Na de mi a helyzet a gitározással? Már maga a gitár érintése, pengetése is gyógyító hatású számára.

Minden rosszban van valami jó. Meséli, hogy legalább most van ideje meghallgatni a kedvenc előadóinak nemrég megjelent albumait, melyek mindig új löketet adnak a saját zenei munkáihoz. Szükség is van erre, hiszen a Mátrix új korszakába lépett azzal, hogy a saját dalaik kerülnek előtérbe a feldolgozásokkal szemben. Jó gondolat ez, hiszen ezekből derül ki igazán, hogy mire is képes egy formáció. Az új zenekari megjelenéshez friss dalok is párosulnak. Máté az elmúlt időszakban jó pár új szerzeményen dolgozott, melyeket a nyár folyamán szeretnének majd rögzíteni. Ezekkel az új dalokkal az érdeklődők a népszerű videómegosztón találkozhatnak majd. Lapzárta után érkezett a hír, Máté már jobban van, újra gyakorolhat.

A baj most sem igazán jött jókor

A balesetéből adódó kényszerkiesés három koncertet is érintett. Szerencsére a két zenekar tagjaival a vállalt fellépéseket teljesíteni tudták. A Mátrixba az édesapja ugrott be a helyére, míg a Family Bandbe a Mátrix dobosa ült át erre az időszakra. Máté hiányával a repertoárokon is módosítani kellett egy kicsit, de még így is szerencsésen meg tudták oldani a kiesését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!