Ki Mit Tud?

2019.11.18. 13:10

Remek hangulat, színvonalas produkciók, szépkorúak vetélkedtek Verpeléten

A napokban rendezték meg a jubileumi Szépkorúak Ki Mit Tudját Verpeléten, a Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtárban.

B. K.

Színes programokkal készültek. Beküldött fotó

Mint azt Farkas Attilától, a Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség elnökétől megtudtuk, e napon negyedszázados évfordulót ünnepeltek, hiszen a Nyugdíjas Ki Mit Tud 1994-ben került először megrendezésre. A rendezvény helyszíne, azóta sem változott és Verpelét városa 25 éve fogadja és támogatja ezt a találkozót. A Nyugdíjas Ki Mit Tud eredeti kezdeményezője, az akkori verpeléti Jégvirág nyugdíjas klub és kórusának tagjai voltak, amelyet a verpeléti, valamint a megyei művelődési szakemberek és a Nyugdíjas Szövetség is egyhagúlag támogatott.

Remek hangulatban, számos produkcióval telt a nyugdíjas Ki mit tud Verpeléten. Beküldött fotó

A gondolat, hogy rendszeresen legyen ilyen, nyugdíjasoknak meghirdetett program, gyorsan elfogadottá és közkedveltté vált. Az első években non-stop zajlottak a fellépések, sokszor késő estig tartottak. Kórusok, népdalkörök, tánccsoportok, szólósok, hangszeresek, versmondók, színjátszó csoportok léptek fel. A Nyugdíjas Ki Mit Tud azóta is igen népszerű, hiszen a résztvevők itt tét nélkül, a zsűri szigora nélkül mutatják be tudásukat és élvezik egymás műsorát.

Az ünnepi program hivatalos részében köszöntőt mondott Farkas Sándor, Verpelét város polgármestere, Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke, akik köszöntötték az alapítókat. Ezt követte egy népdalénekes, a verpeléti népdalkör és a sarudi hagyományőrzők, szintetizátorral kísért megnyitója. Az idei Nyugdíjas Ki Mit Tud 38 műsorszáma nagy sikert aratott a közönség soraiban. Ezúttal tizenkét kórus és népdalkör, öt tánccsoport, egy szólótáncos, tizenkilenc szólóénekes, s egy versmondó léptek színpadra.

Színes programokkal készültek. Beküldött fotó

Farkas Attila portálunknak elmondta, köszönet illeti a rendezvény háromszázötven vendégét, akik ezt a napot vidámsággal, gyönyörű dallamokkal, művészi előadással tették emlékezetessé. A szövetség vezetősége abban bízik, hogy elindulhat egy újabb negyedszázad, amely a következő években is sok szép pillanatot nyújt a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!