farsangi mulatság

2020.01.27. 15:34

Báloztak a néptáncosok Egerben

Az idén sem maradhatott el a Néptáncosok Batyus Bálja, amely már hagyománynak számít.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

A múlt héten pénteken este a megújult Bartakovics Béla Közösségi Házban rendezték meg a népszerű eseményt. Az igazi élőzenés farsangi mulatságon több mint százan vettek részt, akik nagyon jó hangulatú este részesei lehettek. A rendezvényen volt minden, ami egy farsanghoz elengedhetetlen, színpadi műsor, tombola, farsangi játékok, eszem-iszom és dínom-dánom, ami este hét órától egészen éjfélig eltartott.

A hangulat megteremtésében a Gajdos Zenekar segédkezett és húzta a talpalávalót. Közreműködött még a Csoszogó Gyermekegyüttes és a Lajtha László Néptáncegyüttes. A jelenlévők ízelítőt kaptak a néptáncegytüttes A víg Eger körül van kerítve című műsorából, amelyet tavaly év végén mutattak be és a különlegessége, hogy egyedülálló módon kizárólag Eger környéki gyűjtéseket felhasználva készült, emellett Mikófalvi táncok is előkerültek. Az est házigazdája Bécsi Gyula néptáncoktató volt, a fő támogató pedig a Csoóri Sándor Alap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!