művészet

2020.01.19. 15:50

Két művész közös tárlata nyílt meg Egerben (képgalériával)

P. Kovács Péter balatonfűzfői szobrász és Ducsai Zoltán egri képzőművész közös kiállítása nyílt meg szombaton délután az Agria Park galériájában.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Tatár Gabi színművész, az Egri Pinceszínház művészeti vezetője a megnyitón elmondta, a két alkotó művei rendkívül önazonosak, munkáikon keresztül a lelküket láthatjuk.

– Olyan dolgot hoznak létre, amelyet száz év múlva is megcsodálhatunk – tette hozzá. Ducsai Zoltán is szót kapott, aki elmondta, eleinte nem látta a kétféle alkotások közti kapcsolódási pontot, hiszen azok teljesen más karakterűek.

 

– Próbáltuk valamilyen ritmusban elhelyezni a képeket és a szobrokat, azt gondolom, sikerült – fűzte hozzá az egri képzőművész. Szívós Győző színművész zenés-irodalmi műsorral kedveskedett az alkotóknak és a közönségnek, majd tombolahúzás következett, amelyen a művészekhez kapcsolódó ajándékokat sorsoltak ki. A megnyitót, melynek moderátora Teleki Klára művészetpártoló volt, kötetlen beszélgetés zárta. A tárlatot február 6-ig lehet megtekinteni a bevásárlóközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!