kitüntetések

2020.01.20. 19:12

Több elismerést is kiosztottak a magyar kultúra napján Egerben

Eger Város Közgyűlése kitüntetéseit vehették át többen is.

Sz. M. L.

Zenés előadás gondoskodott a jó hangulatról Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A kultúra elsősorban a klasszikus értelemben vett művészetet jelenti, tágabb értelemben viszont a környezetet is amely körül vesz minket. Feladatunk a meglévő értékeink megóvása és tovább örökítése – emelte ki ünnepi beszédében Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, a magyar kultúra napja alkalmából tartott hétfő esti ünnepségen a Bartakovics Béla közösségi házban.

A Himnusz születésére is emlékező eseményen a polgármester városi díjakat, elismeréseket is átadott, melyeket a művészet, s tágabb kultúránk területén nyújtott kiemelkedő munkájukkal érdemeltek ki a kitüntetett egriek.

Zenés előadás gondoskodott a jó hangulatról Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A rendezvényt Mirkóczki Zita, Eger alpolgármesterének köszöntője nyitotta meg, majd Mirkóczki Ádám polgármester ünnepi beszéde után átadták azokat a kitüntetéseket, melyekkel elismerték a magyar kultúra jeles, helyi képviselőinek tevékenységét.

A művészeti, kulturális élet területén végzett több évtizedes kiemelkedő munkásságáért Eger közgyűlése Gárdonyi Géza díjat adományozott Dobos Éva grafikusművésznek. Szintén e téren, hosszú ideje végzett tevékenysége elismeréseként kapta ugyanezt a díjat Berzeviczy-Fehér Jánosné viseletvarró, a Népművészet Mestere, népi iparművész.

Eger Közgyűlése Pro Agria szakmai díjjal méltatta Teleki Klára művészetpártoló és Molnár Ferenc magyar-történelem szakos tanár tevékenységét, akik igen sokat tesznek a kultúra népszerűsítéséért. Kiváló Munkáért kitüntetéssel ismerték el Engler Imrét, a Gárdonyi Géza Színház műszaki vezetője pályafutását.

Az est hangulatáról az Egri Szimfonikus Zenekar gondoskodott, Szabó Sipos Máté vezénylésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!