Kiállítás

2020.02.19. 17:24

Átadták az országos művészeti verseny díjait Egerben

A Forrásban megtekinthetik, hogy az iskolások szerint Mi van belül?

Sz. M. L.

– Mint ahogy azt jó előre sejtettük, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt – mondta Igiric Eszter szervező, a Mi van belül címmel szervezett országos vizuális verseny díjátadóján és kiállításmegnyitóján. A művészeti megmérettetés még január végén zajlott, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája szervezésében.

Az idei verseny már a megye határokon is túlnőtte magát Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az a legfantasztikusabb, ahogy láthatjuk ahogy bennetek megszületnek ezek a munkák, és szabadjára engeditek képzeleteteket – intézte szavait a versenyzőkhöz Balázs Péter, a zsűri tagja.

Az idei verseny már a megye határokon is túlnőtte magát, voltak nevezők Nyíregyházáról, Jászberényből is. Három kategóriában közel húsz helyezett és különdíjas vehetett át elismerést szerda délután a Forrásban.

– A megmérettetés mindig fontos. Ha jól sikerül akkor a sikerélmény miatt, ha pedig nem, akkor célokat tűzhetnek ki gyermekeink, kikristályosodik hová szeretnének fejlődni. Másfelől lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálják magukat, belekényszerülnek a gondolkodásba, ami felnőtt életük során hasznukra válik – mondta lapunk kérdésre Murányiné Dr. Zagyvai Márta, akinek a fia vett részt a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!