kiállítás

2020.03.01. 14:04

Élethű női portrék találkoztak az egri tárlaton

Kislányok színpadra! címmel nyílt meg Hullan Bea autodidakta festőművész kiállítása pénteken a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Megyeri János szobrászművész nyitotta meg a március 24-ig látható tárlatot. Úgy fogalmazott, Hullan Bea képein átütő az a belső szépség, ami kivehető e hölgyekből, hiszen ez árad a művésznőből is.

Gyerekkora óta fest, 2014 óta már ez is a hivatása. Eleinte tájképeket készített, 2016-tól női portrékat, mert gondolatait és érzéseit így tudja a legjobban átadni. Hogy milyen nőkről szólnak a képek? Maiakról, modernekről, régiekről és újakról, kortalanokról. Nőkről, akiknek az arca tele van érzelmekkel, gondolatokkal. Akiknek olvasunk a tekintetében.

Csodás képek fogadják az oda látogatókat Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Képeiből egy ősi női energia gomolyog, és mindegyik női karaktere egy-egy női arche-típus. Ott van az anya, a szerető, a harcos, a házi tűz őrzője, de ahány érzés átfuthat egy nő arcán, azt biztosan felfedezhetjük egy csábító tekintetben, vagy egy lefelé görbülő szájban. A festőművész női különböző karakterűek, korúak és identitásúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!