kultúra

2020.06.24. 18:25

Újra robog a könyvtárbusz, ezúttal Terpesre jutott el a guruló irodalom 

Keddtől újra útnak indította a könyvtárbusz szolgáltatást a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.

Sz. K.

Szerdán

Forrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Tehát a kényszerszünet után ismét tizennégy tonna irodalom dübörög huszonhárom megyei településen a hét négy napján – tájékoztatott Szabó Eszter könyvtáros.

– A könyvtárbusz sokkal több, mint egy egyszerű jármű, amely könyveket szállít. Közösségi hely, ahol 1500 könyvvel várják az olvasókat, de a mesélések, beszélgetések helye is. Lehet fénymásoltatni, információt keresni, játszani a számítógépeken, s a könyvtármozi filmeket vetít a nagyképernyős televízión. A Nők Lapját, Vidék Ízét vagy Dörmögő Dömötört lapozgatva lehet élvezni a légkondicionáló hűs szellőjét, egy emelőlift segítségével pedig a mozgásukban akadályozottak is feljuthatnak a járműre – közölte.

Szerdán a terpesiekhez érkezett a könyvtárbusz Beküldött fotó: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

A települések, ahol kéthetente megtalálható a jármű: Bátor, Bodony, Bükkszentmárton, Demjén, Dormánd, Egerbakta, Egerbocs, Egercsehi, Egerszólát, Erk, Ivád, Kisfüzes, Mónosbél, Parádsasvár, Szajla, Szentdomonkos, Szúcs, Tarnaszentmiklós, Tarnazsadány, Terpes, Tófalu, Váraszó, Zaránk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában