kiállítás

2020.07.24. 16:39

A herendi porcelán tárlata tekinthető meg a noszvaji múzeumban

Az Unikornisok földjén címmel időszakos kiállítás nyílt meg pénteken a De la Motte-kastélyban.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

A tárlatot a Herendi Porcelánmanufaktúrával együttműködve hozták létre. Sárvári Krisztina a kastélymúzeum igazgatónője úgy fogalmazott, az egyszarvú a kúria régi tulajdonosainak a címerállata. A kiállításon mindenhol feltűnik ez az állat, mint jelkép. Hegedűsné Majnár Márta alpolgármester elmondta, a legpozitívabb üzenet számukra ez a megnyitó, hiszen a hungarikum herendi porcelánt a magyar örökség részeként itt bemutatni azt jelzi, hogy a kastély működtetője a legmagasabb színvonalat célozta meg.

– Herend a tradíció és az innováció egyensúlyát valósítja meg. Ez a márka a luxus, az elegancia, a folyamatos megújulás, a kiváló minőség, egyediség szimbóluma – tette hozzá.

 

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója ismertette, az üzem mára a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájává vált, kézműves technológiával készíti termékeit. Hangsúlyozta, kizárólag első osztályú terméket gyártanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!