Sajtótájékoztató

2020.09.16. 15:07

Buenos Aires és Eger között született darabbal nyit a Stúdiószínházi Táncfesztivál

Az idei táncefesztivált szeptember 23-tól 27-e között rendezik meg.

M. H.

Fotó: gal gabor fotoda.hu

Már kilencedik alkalommal rendezik meg az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált – tudatta Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője a témában tartott sajtótájékoztatón szerdán. Az esemény nyitónapján, szeptember 23-án a GGTánc Eger és Roberto Galvan argentin koreográfus online térben született közös produkciója lesz látható.

Hozzátette, az a különlegessége az előadásnak, hogy a koronavírus-járvány miatt a koreográfussal a virtuális térben kapcsolatot tartva Buenos Aires és Eger között született. A házigazda egri tánctársulat Beethoven V. szimfóniáját viszi majd színre. További érdekessége, hogy a produkciót élő közvetítés formájában is meg lehet majd tekinteni.

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója elmondta, a fertőzésveszély miatt ózonlámpát vásároltak, mely a levegő fertőtlenítését szolgálja. Mirkóczki Ádám polgármester szavai szerint komoly, színes öt nap elé nézünk, s a koronavírus árnyékában meg kell becsülni a hasonló kulturális eseményeket, majd példaértékűnek nevezte a táncfesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!