Színházi előadások

2021.05.20. 11:30

Vidám hangulatú darabokkal vár vissza az egri színház

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző évad műsorára alapozva, de új elemeket is tartalmazó, vidám és pozitív üzeneteket hordozó szezont tervez ősztől az egri Gárdonyi Géza Színház. Hétfő óta már lehet bérletet váltani.

Szabadi Martina Laura

A Nagymama című darabbal kezdődik majd a színházi év, képünkön Saárossy Kinga a nagymama és Nagy Szilvia az unoka Archív fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor +36303330726

A Gárdonyi Géza Színház közönsége újra láthatja a tavaly bemutatott A nagymama című darabot, de A montmartre-i ibolya, a Sisi, vagy A fizikusok is színpadra kerül a teátrum következő évadában – tudta meg lapunk Blaskó Balázs színházigazgatótól a múlt pénteken tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, a gyerekeknek is lesz mit nézni, a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be Grimm két mesejátékát: a Rigócsőr királyfit, valamint A széttáncolt cipellőket.

– Sokaknak örömhír lehet, hogy a vissza nem váltott bérletek a következő évadra változatlan feltételekkel érvényesek. A visszaváltott bérletek tulajdonosainak jelentkezését mihamarabb várjuk már, amennyiben szeretnék a korábbi helyüket megőrizni, ugyanis hétfő óta nyitott a szabad bérletes helyek foglalása – közölte Kormos Anita, a teátrum irodavezetője. A tavaly ősztől idén tavaszig tervezett öt bemutató helyett idén már hatot láthat majd a közönség, köztük természetesen azok is, akik még a tavalyi bérletekkel élvezik az idei szezont.

Ugyanakkor a következő évad műsorterve a járvány miatt tavaly novemberben félbeszakadt tervezetre épül. Blaskó Balázs az eseményen elmondta, hogy a fenntartókkal, vagyis az önkormányzattal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyetértésben döntöttek úgy, a nehéz gazdasági helyzetük miatt nem adott a lehetőség az elmaradt előadások pótlására.

A Nagymama című darabbal kezdődik majd a színházi év, képünkön Saárossy Kinga a nagymama és Nagy Szilvia az unoka
Archív fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Októberben várható az első bemutató a nagyszínpadon, ez A nagymama című vígjáték lesz a Jászai-díjas Blaskó Balázs rendezésében. A darab már tavaly is osztatlan sikert aratott a közönség soraiban, várhatóan idén is sokan lesznek kíváncsiak rá.

A színház igazgatójának beszámolója szerint az évad további részében Halasi Imre Jászai-díjas érdemes művész rendezésében A montmartre-i ibolya című operett látható, ezt követi a Pletykák című bohózat Frigyesi András rendezésében, majd A fizikusok című komédiát viszi színre Kiss József Jászai-díjas rendező. A nagyszínpadon a premierek sorát az Aranyrandevú című romantikus retró komédia zárja az évad vége felé közeledve, ezt szintén Blaskó Balázs jegyzi.

Előtte a színház tánctársulata, a GG Tánc Eger Sisi címmel mutat be romantikus táncjátékot Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, érdemes művész, a tánctagozat vezetője koreográfiájával.

Táncos és gyermekdarabok is lesznek

Topolánszky Tamás elmondta, arra számítanak, hogy a következő évadban sok vendégszereplésük lesz – már amennyiben a járvány nem szól közbe. Hozzátette, hogy ugyan előadásokat nem tarthattak, ám a kényszerű zárva tartás alatt annyi idejük volt tökéletesíteni előadásaikat, mint még soha, ebből a szempontból nagy haszna volt a társulat életében az elmúlt időszaknak. A stúdiószínpadon ősszel újra megtartják az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált is, s ugyanitt Tikk-takk... bumm! címmel egy musicalt és a Páratlan páros 2 – Klikk! című komédiát is láthatja majd a közönség.

Gyerekeknek szóló előadások is lesznek természetesen, a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be Grimm két mesejátékát: a Rigócsőr királyfit és A széttáncolt cipellőket. Emellett ugyancsak az említett együttműködés gyümölcseként láthatják a legifjabb nézők A rátóti csikótojás című népmesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!