Elismerés

2022.03.21. 10:10

Kiemelt arany minősítést nyert a Felsőtárkányi Fúvószenekar

A fiatal zenészek számos hazai-és külföldi fellépésen bizonyítják tudásukat, koncertjeiken nagy sikerrel szórakoztatják a közönséget.

HEOL

Felsőtárkányi Fúvószenekar

Forrás: Felsőtárkány község önkormányzata/Facebook

A március 19-én megtartott hangversenyen a Felsőtárkányi Fúvószenekar Szőnyi Gábor vezetésével a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség “kiemelt arany” minősítését nyerte el.

A Felsőtárkányi Fúvószenekar 1995-ben alakult a Felsőtárkányi Zeneiskola keretein belül, 1999-től egyesületi formában működik. A fiatal zenészek számos hazai-és külföldi fellépésen bizonyítják tudásukat, koncertjeiken nagy sikerrel szórakoztatják a közönséget.

Több ízben vendégszerepeltek a Hévízi Borfesztiválon, ahol állandó fesztiválzenekarként léptek színpadra, de játszottak már többek között Németországban, Ukrajnában, Szlovákiában, Romániában és Montenegróban.

Lelkesedésüket két kiadott CD-jük is bizonyítja. Feladatuknak érzik az utánpótlás felkarolását, tanítását, akik örömmel vesznek részt a zenekar munkájában. 2006-ban elnyerték a Felsőtárkányért kitüntető címet, mely bizonyíték arra, hogy megbecsült tagjai a falu közösségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!