Húsvét

2022.04.18. 14:51

Gyönyörű videóval jelentkezett Húsvétra a Vidróczki Néptáncegyüttes

Gyöngyössolymoson idézte meg a húsvéti népszokásokat a tánccsoport.

HEOL

Az idén 60 éves tánccsoport Gyöngyössolymoson idézte meg a húsvéti népszokásokat

Forrás: Vidróczki Néptáncegyüttes/Facebook

A gyöngyössolymosi Lovász Pincészetben forgatott az idei Húsvét alkalmából szemet gyönyörködtető videót az idén hatvanéves Vidróczki Néptáncegyüttes. A csoport 1962-ben alakult, célja a magyar nyelvterület hagyományos paraszti kultúrájának megismertetése, továbbéltetése, az eredetihez hű színpadi megjelenítése. Az együttes fennállása óta számtalan hazai és külföldi díjat nyert, Európa valamennyi országában megfordult. 

A tánccsoport Gyöngyös város Pro Civitate-díjasa, a Heves Megyéért kitüntető cím birtokosa. A Heves megyei Príma Díjat már két alkalommal megkapták, a Príma Díj Közönségdíjasa is, ezen túl pedig a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjjal is jutalmazták az együttest. A Vidróczki együttes a társrendezője a „Gyöngy” Nemzetközi Folklórfesztiválnak. Az együttes fennállása óta folyik az utánpótlás-nevelés, az eltelt évtizedek alatt több mint ezer gyermek ismerkedett meg a magyar tánc- és zenei hagyományokkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!