Néptánc

2022.06.28. 12:32

Vidáman ropták a táncot Mátraderecskén

A legjobb néptáncosok szórakoztatták a helyieket.

B. K.

Jó hangulatban telt a délután a profi táncosokkal

Forrás: Heves Megyei Hírlap

A településen is elvarázsolták a közönséget a 16. alkalommal megrendezett Szederinda Nemzetközi Néptáncverseny résztvevői. Múlt szombaton léptek fel a sportcsarnok udvarán az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőjének segítségével.

A hangulatos eseményen az érdeklődők találkozhattak a Talentum Egyesület néptánccsoportjával Szerbiából, a bajai Szüvellő Együttessel, a lengyeltóti Ördöngös Táncegyüttessel, a Duhaj Zenekarral, a Mátraderecskei Szivárvány Óvoda néptánccsoportjával és a Mátraderecskei Hagyományőrző Népdalkörrel is.

Nem maradtak élmény és játék nélkül a gyermekkel érkező családok sem.  Őket népi játszótér és játszópark várta. Kedvükre kézműveskedhettek, de alkalmuk nyílt állatsimogatásra, mandalafestésre is. A fafaragás és szövés rejtelmeivel a Csillagvirág Népművészeti Egyesület tagjai ismertették meg az arra kíváncsiakat. A nap végén a közös mulatságnak is helye volt. A profi néptáncosokkal együtt táncházban tanulhatták meg a lépéseket – tájékoztatta lapunkat Forgó Gábor polgármester.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!