Kacsaparti

2022.08.20. 16:51

Kiskacsák ezrei úsztak az Eger patakban, színes kísérőprogramot szervezett a Rotary Club Eger + fotók

Újra patak parti kacsapartit szervezett jótékonysági céllal a nemzeti ünnepen az egri Rotary Club, amely gazdag és színes többórás programot kínált a megyeszékhely lakóinak.

M. H.

Ellepték a kacsák az Eger-patakot

Forrás: Berán Dániel/HMH

A már hagyományosnak mondott kacsaparti ezúttal is sokakat vonzott szombaton az Eger patak mellé. A segíteni vágyók gumikacsák örökbefogadásával ebben az évben a Ney Ferenc Tagóvoda sószobájának létrejöttéhez járulhattak hozzá. Molnár László, a Rotary Club Eger soros elnöke elmondta, tapasztalataik szerint az óvodáskorúak között rendkívül sokan szenvednek légzőszervi megbetegedésben. Szavai szerint szeretnének segíteni ezeknek a gyerekeknek, s mivel a sóval telített levegő jótékonyan hat a légutakra, ezért fordították figyelmüket a sószobák felé.

Forrás: Berán Dániel/HMH

A kacsákat a patak vizében egyszerre indították el a verseny startjánál, a győztest ajándékkal köszöntötték.

Ám idén több kísérőprogram is színesítette a napot. A Végvári vitézek terén 10 és 15 óra között számos program várta az érdeklődőket. Voltak bábszínház, zenés és táncos műsorok, felvonult a Rotary Motoros Klub, s a dumaszínház is hozzájárult a fergeteges hangulathoz.

Felléptek a Felsőtárkányi Hagyományőrzők és az Egri Majorette Egyesület is, valamint Takács Barbara operaénekes műsorát is meghallgathatták az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!