Alkotás

2022.10.10. 19:58

Az egész világ látja majd az egri egyetemista fogathajtó vb-re készített logóját

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) hallgatója tervezte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság logóját – ezt is bemutatták a hétfői, egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

M. H.

Gonda Bianka munkája a logó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora elmondta, korábban együttműködési megállapodást kötött az EKKE és az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, s ennek első kézzel fogható eredménye mindez. Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója hozzátette, a 2024-es világbajnokságra már készülnek, s a logót az egész világ láthatja majd.
– 1984-ben Szilvásváradon rendezték meg a 7. négyesfogathajtó világbajnokságot, melyen elindult a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg. Emiatt emléktáblát is szeretnénk kihelyezni ott, ahol az ő lovai pihentek akkor – mondta Cseri Dávid.

Az elkészült logó
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Gonda Bianka, az EKKE másodéves képi ábrázolás szakos hallgatója, aki végül megtervezte a világbajnokság logóját, kiemelte, nagy megtiszteltetés számára ez a lehetőség. Bianka a pályázatához a korábbi bajnokságok logóiból, a versenyszámok közben készült fotókból és a hagyományos magyar viseletek sujtásos zsinórdíszeiből merített inspirációt. Végül egy szimmetrikus, egyszerűen, de érzékletesen komponált vonalrajz ötlete fogalmazódott meg az alkotóban. Az ember és ló közötti évezredek óta tartó szoros kapcsolat és a sport tradíciójára való tekintettel igyekezett egy elegáns és letisztult összhatást elérni. Szimbolizálja a hajtó és lovak együttes csapatát, kifejezi, egy egységet alkotnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!