Erasmus

2022.10.26. 12:27

Esélyt teremtenének a hátrányos helyzetűeknek

M. H.

Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos tartott előadást szerda délelőtt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok professzionális segítése áll az ERASMUS BIP Kurzus középpontjában, melynek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Líceuma ad helyet október 28-ig. Szerdán délelőtt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos tartott előadást. Előtte az intézmény rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az intézmény számos tapasztalattal valamint határozott jövőképpel rendelkezik a hátrányos társadalmi csoportok segítése terén.
– Ennek fontos eleme a keresztény értékek melletti elkötelezettség illetve az ezzel összhangban lévő társadalmi szerepvállalás – húzta alá.

Sztojka Attila előadásában kifejtette, hogy néz ki ma hazánkban a szociálpolitika.
– Látnunk kell, hogy elöregedő társadalom a magyar, a családi modellek is átalakulóban vannak, a sérülékeny csoportok pedig területileg koncentrálódnak, s ezek a területek növekednek. Esélyt, kiutat kell mutassunk a hátrányos helyzetűeknek – hangsúlyozta a kormánybiztos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!