Nemzeti Vágta

2022.10.02. 19:55

Középfutamon első, a döntőben ötödik lett a Szilvásváradot képviselő Mellár Péter Bendegúz

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a már hagyománynak számító Nemzeti Vágtát Budapesten, a Hősök terén.

Sz.Z.

A hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 hazai és határon túli település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével kezdődött el szombaton a Nemzeti Vágta kétnapos eseménysorozata – tette közzé a www.vagta.hu portál.
Mellár Péter Bendegúz igazán eredményes résztvevője volt a hét végén Budapesten, a Hősök terén megrendezett jubileumi, 15. Nemzeti Vágtának. A Szilvásvárad képviseletében indult versenyző hétéves, herélt Ken nevű pej német sportlovával volt részese a közdelmeknek. A versengés tizedik előfutamán az élen végzett, majd az első középfutamát 107.44 másodperces idővel nyerte meg, megelőzve Nyárádszereda és Vácrátót lovasát.
Mellár Péter Bendegúz az idei döntőben is komoly sikert ért el, hiszen 107.27 másodperces idejével javított a középfutamban elért eredményén, s végül az ötödik helyezést érte el.
Indult ugyancsak a megméretésen Tenkes nevű, tízéves magyar félvér lova hátán a hatvani Vaka István, aki a hetedik előfutamban a harmadik lett.
A Nemzeti Vágta mindkét napján a különleges pályán mutathatta be tudását a szilvásváradi ménes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!