Mozi

2022.11.15. 20:00

Különleges film készült a Tisza-tó egy lakatlan szigetén + videó

A történet négy évszakot ölel át.

HEOL

Dimitry Ljasuk a film rendezője és főszereplője is egyben

Forrás: joremenysegsziget.hu

Az igaz történeten alapuló történet a magány szépségéről és nehézségeiről, a természetbe való önkéntes elvonulásról, a hitről és apa-fiú kapcsolatól szól. A főszereplő a tél végén, a vírushelyzet erősödésére úgy dönt önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon - ezzel az összefoglalóval találkozhatunk a film honlapján, a joremenysegsziget.hu-n.

A film plakátja
Forrás: Facebook/Dimitry Ljasuk

A 128 perces, megtörtént eseményeket feldolgozó flashback, kaland és monodráma film rendezője és főszereplője Ljasuk Dimitry, aki elsősorban rövidfilmjeiről és környezetvédelmi tevékenységéről ismert független filmes és még frissnek számít szakmában. Stílusa, látásmódja eltér a megszokottól, a vlog és dokumentarista stílust egyesíti a klasszikus természetfilmek és művészfilmek stílusával. Filmjeit maga írja, fényképezi, rendezi, narrálja és vágja.  

Ljasuk Dimitry a múlt évben is elismert kapott a munkájáért. 
Eddigi legismertebb filmje „A Tisza nevében” négy országban került TV sugárzásra. A tiszai hulladék helyzetet bemutató, négy országban forgatott dokumentumfilm 2021-ben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját. 

November harmadikán a Jóreménység-sziget két filmes díjat is elnyert: a Europe Film Festival legjobb független film, illetve a Best Istanbul Film Festival legjobb első filmes rendezői díját - osztotta meg a jó hírt Dimitry a közösségi oldalán.

Mint azt a rendező írja, munkája első vágatát idén májusban mutatta be a Nemzeti Filmirodának, hogy a film korhatár besorolást kapjon, illetve kiderüljön, hogy megfelel-e a film tartalma, minősége az ART besorolás alapelveinek. 

A premier november 17-én lesz a hazai mozikban, Egerben a Cinema Agriában 17:40-től látható majd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!