Ünnep

2022.11.20. 13:43

Már nekiállhatunk az adventi naptár és koszorú készítésének

Jövő hétvégén már advent, lassan elővehetjük vagy elkészíthetjük az ünnepváró dekorációt. Ne essünk túlzásokba, hiszen messze még a szenteste, de a Lakáskultúra ötleteiből szemezgethetünk.

HEOL

A jövő hétvégén már meggyújthatjuk az első gyertyát

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

- Nem szeretem, ha már októberben karácsonyi dalok szólnak az üzletekben. Ám november végén már esténként magamra zárom az ajtót, és titokban készítem az adventi naptárt a gyerekeknek. Apró kis ajándékokat teszek be, egy-egy csokit vagy színes képet, pici játékot, de mindig örülnek - meséli egy két gyermekes egri anya. Idén egy házikót készít, és abban lelik majd meg a kicsik a meglepetéseket. 

Akad, aki már júliusban elkezdi a visszaszámlálást, és a karácsonyi ajándékok gyűjtögetését. Mások visszafogottabbak, de egy biztos: advent előtt egy héttel nem esünk túlzásba, ha megtervezzük az idei dekorációt. Fontos persze, hogy lassan fokozzuk a hangulatot, és novemberben még csak egy-két kedves, szép tárggyal jelezzük, hogy hangolódunk az ünnepre. 

Az adventi naptár - lehet például barkácsáruházban vett, és házilag feldíszített házikó - akkor okoz igazi meglepetést, ha szívvel-lélekkel készül, és épp olyanra sikeredik, amilyenre a megajándékozott vágyik. A műfaj kötetlen, szárnyalhat a fantázia, igaz, időt kell rá szánni - írja a Lakáskultúra.

Az adventi fényeket nem csak a koszorú adhatja, ünnepi hangulatot teremthet egy egyszerű asztali dísz is: egy fémesen csillogó tálcára halmozzunk ágakat, tobozokat, díszeket, és helyezzünk közéjük gyertyákat, mécseseket! - ajánlja a lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!