Versmondás

2022.11.01. 14:26

Rímekbe öntött mindennapi fohászaink – Jónás Zoltán és Balogh Ágnes új irodalmi estje

Új irodalmi esttel állt, illetve áll az érdeklődő közönség elé Jónás Zoltán és Balogh Ágnes.

Sz. I.

Észak-magyarországi körúton mutatja be új műsorát a két ismert művész

Fotó:

Mindennapi fohászaink címmel új irodalmi összeállítással lépett közönség elé Jónás Zoltán előadóművész és Balogh Ágnes népdalénekes.
A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával született műsorban idézett költők – mint az ismert előadóművész utalt rá – az ember életútjának a megértéséről, a világban való létünkről vallanak. Szó esik a magyarságunkba vetett hitünkről, útkeresésünkről, a belső békénk iránti örök vágyunkról – vagyis: mindennapi fohászainkról.

Az igényesen válogatott, nagy formátumú összeállítással tizenhárom észak-magyarországi helyszínen – Hatvantól Ózdig, Egertől Miskolcon át Sátoraljaújhelyig – állt, áll színpadra a két előadóművész. Megyei, városi bibliotékákban, középiskolákban, egyetemi előadótermekben, illetve kistelepüléseken lévő könyvtárakban hangzanak el neves költőink – Áprily Lajos, Bartalis János, Dsida Jenő, Dsupin Pál, Gál Éva Emese, Kabós Éva, Kányádi Sándor, Kiss Jenő, Kovács András Ferenc, Markó Béla, Pilinszky János, Reményik Sándor, Szabódi László és Tamás Tímea – gondolatai.
Az előadókörút október 11-én a hatvani Ady Endre Könyvtárban kezdődött, s november 17-én Miskolcon a megyei-városi könyvtárban zárul. Az irodalomkedvelő közönség november 3-án az egri Bródy Sándor Könyvtárban, 8-án a gyöngyösi városi bibliotékában, majd 11-én az egri Dobó István gimnáziumban élvezheti az előadást.

 

 

Címkék#előadók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!