Advent

2022.12.15. 17:58

Egri fertálymesteri advent: számunkra is lehetőség, hogy a fényt befogadjuk

Fontos a közösségépítés.

M. H.

Előadással készültek a diákok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Adventi rendezvényt tartottak a Nemzedékek terén csütörtökön délután a felsővárosi fertálymesterek szervezésében. Borbás László fertálymester köszöntőjében elmondta, fontosnak tartják a közösség építését, egyfajta hidat szeretnénk képezni a generációk között.

– Ez az összejövetel is a szeretet jegyében jött létre – húzta alá. Az eseményen a Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola kisdiákjai adtak elő néhány kedves verset illetve dalt.

Ailer Gellért plébános is köszöntötte az egybegyűlteket
Forrás:  Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Őket követően Ailer Gellért plébános köszöntötte a megjelenteket.

 

– Mindannyian keressük a fényt, s egyre több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún, mellyel jelképezzük Krisztus születésének a közeledtét. A fény jelképezi a reményt, s amire mindenki vágyik, hogy legyen szeretet és békesség. Isten hirdeti, hogy szeret bennünket, s számunkra is lehetőség, hogy ezt a fényt befogadjuk – hangsúlyozta. Később a fertálymesteri kórus is fellépett, s a helyszínen felállított sátorban meleg teát és forralt bort is kínáltak az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!