Eheti

2022.12.23. 17:00

Podcast: vendégünk Berzeviczy-Fehér Jánosné népművész

A heol.hu podcastsorozatában legutóbb Berzeviczy-Fehér Jánosné népművésszel, viseletkészítővel beszélgetett Barta Katalin.

Berzeviczy-Fehér Jánosné a podcastadás felvételén

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Palócviselet védjegy Berzeviczy-Fehérné Jánosné nevéhez fűződik a népművészetben, s azok számára hordoz üzenetet, akik szeretik a minőséget, a tisztaságot, a nemes egyszerűséget és tisztelik a mögötte rejlő, kitartó és következetes munkát. Megkapott hazánkban minden olyan rangos elismerést, amit egy népművész megkaphat. Nemrégiben különleges kiállítás nyílt Fedémesen az elmúlt évtizedekben készült palóc viseleteiből.

Arról kérdeztük, mit jelent számára a szülőföld, Fedémes, és régi karácsonyokat is felidézünk. Kiderült, a kis faluban már  hetekkel az ünnep előtt nagytakarítást végeztek a lányok, asszonyok, hogy a szent családot hordozó betlehemeseket méltóképpen fogadhassák otthonaikba. Az ünnepi lakoma a Fehér családban libasült.

Bizonyára sokan tudják, hogy Ircsi Fehér Viktor és Zsombor, a nemzetközi hírű Kerekes Band alapító tagjainak az édesanyja. Megkérdeztük, hogy vannak mostanában a fiúk, milyen idősek az unokák, milyen gyakran találkoznak.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az idén hogyan alakul a karácsonyi menetrend a családban?

Hallgassa meg a teljes adást videa- és spotify csatornánkon:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!