Horgászat

2023.01.08. 09:36

2023 első 30 kiló feletti halát Szűcsiben fogták ki + videó

Először partra került egy 20 kilogrammot meghaladó ponty, majd kisvártatva megérkezett egy 32,05 kilós példány, amely minden bizonnyal az ország első 30 kiló feletti pontya, amelyet idén kifogtak.

M. H.

Forrás: Szűcsi Völgy Tó/Facebook

A kifejezetten enyhe év eleji időjárás sokakat a vízpartra vonzott az utóbbi napokban, és bizony több helyről is sikeres fogásokról érkezik beszámoló. Így történt ez a Heves vármegyében található Szűcsi Völgy Tó esetében is, amely közösségi oldalán január 6-án, pénteken jelentette be, hogy kifogták 2023 első 20 kilogramm feletti pontyát – szúrta ki a Pecaverzum.
 – Sokat nem kellett várni az idei év első 20 kiló feletti pontyára – írták a posztban.

De ez még mind semmi. Nem sokkal később élő videóval jelentkeztek, amelyben azt közölték, hogy másfél órával a 20 kiló feletti pontyot követően horogra csalták az első idei 30 kilót meghaladó példányt is.


– Tudomásunk szerint ez Magyarországon az első 30 fölötti 2023-bean – hangzik el a videóban. Az egészen pontosan 32,05 kilós tükörpontyot az 1-es állásról fogták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!