Kegyhely

2023.01.15. 14:19

Minden évben új ruhát kap a mátraverebélyi csodatévő szobor, film született a készítőjükről

Zarándokok tízezrei keresik fel a nemzeti kegyhelyet. Varga Ottóné Magdolna több mint 23 éve varrja a szűz anya és a kisded ruháit, ilyenkor félreteszi az esküvői ruhákat.

HEOL

Magdika öltözteti a szobrokat

Forrás: Bizony, Isten!/YouTube

Már Magdika fogantatása is köthető a kegyhelyhez. Mint mesélte, édesanyja nem tudta eldönteni, hogy vállaljon-e gyereket, mert nagy szegénységben éltek. Az atya ekkor azt mondta neki, hogy ha egyszer lesz kisbaba, ugye azt nem veteti el, és 9 hónapra rá megszületett Magdika. 

Családjával sokat jártak a mátraverebélyi kegyhelyhez. Már kisgyerekként eldöntötte, amikor varrónő lesz, akkor ő fog ruhát varrni a Szűz Anyának. 15 évesen már varrogatott a barátnőinek és egy zarándoklat alkalmával meglátta, hogy a szobor még mindig ugyanabban a ruhában volt, mint amiben kisgyermek korában látta. Itt született benne a szilárd az elhatározás, hogy varrni fog egy új ruhát. S azóta is ezt teszi, szorgalmasan. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!