Városnéző túrák

2023.02.19. 16:10

Petőfi Sándorra emlékeztek a sétákkal Egerben

A Petőfi emlékévhez kapcsolódtak a sétákkal.

M. H.

Az íróhoz köthető nevezetességeket nézték meg a résztvevők

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az idegenvezetés világnapján, február 19-én Egerben több városnéző sétára várták az érdeklődőket. Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető elmondta, hogy Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóját ünneplik egész évben az országban, ehhez kapcsolódtak a városnéző túrákkal.
– A költő 1844. február 19-án érkezett Egerbe, három és fél napot töltött itt, ezért hirdettük meg a három sétát erre a napra. Akkor Petőfi jövetelének a célja az volt, hogy meglátogasson egy híres költőt, méghozzá Tárkányi Bélát, az akkori egri kanonokot – avatott be a részletekbe.

A séta előtt a Ziffer Sándor Galériában tekintették meg az érdeklődők az Érzelmek hullámhosszán – Petőfi Sándor költői világa és a romantika festészete Magyarországon című tárlatot. Ezt követően az íróhoz köthető nevezetességeket nézték meg, a teret, a szobrot, valamint a látogatás emlékét őrző Foglár utcai Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet falán található emléktáblát is, illetve rövid történetekkel, versekkel színesítették a programot.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!