Költészet

2023.04.21. 09:20

A nagyrédei nyugdíjasok diadalmaskodtak a Petőfi-versenyen Hatvanban

Hatvanban a 2023-as Petőfi-emlékév tiszteletére irodalmi versenyt szervezett a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub.

T. O.

Összemérték tudásukat a szépkorúak

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A feladványokat a klub egyik vezetőségi tagja, Karácsony Jánosné Magdika állította össze, aki maga is szereti a költészetet, mi több, műveli is a lírai műfajt.

– A kérdéseket igyekeztem úgy összeválogatni, hogy azok megtornásztassák a részvevők agyát. Hetven éves életkorban vagy azon felül egy ilyen vetélkedőre felkészülni nem egyszerű feladat, így aki vállalta a megmérettetést, már minden szempontból nyertes – nyilatkozta a szervező.

A zsűri elnöke Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója volt, aki kiemelte: nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, amit az is bizonyít, hogy például a totóban olyan talányok is szerepeltek, amelyek megfejtéséhez neki is utána kellett néznie.

Ami pedig a két órán át tartó versengés végeredményét illeti, a harmadikok – holtversenyben – a Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének és a Dunakeszi Nyugdíjas Kirándulók Klubjának tagjai lettek, a második helyen a hatvani Naplemente csapata végzett, az első helyezést pedig a Nagyréde Bokréta Nyugdíjas Kör szépkorú versenyzői érdemelték ki.

A következő találkozót a Naplemente szervezi április 24-én, Életet az éveknek címmel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!