Legelől

2023.04.15. 17:29

Az egri Kepes Intézeten a világ szeme

Az első helyen szerepel az alapítvány honlapján.

M. H.

Az egri Kepes Intézet

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A World Art Foundation több mint 450 magánfinanszírozású művészeti alapítványt tömörítő központ, melynek egyetlen magyarországi tagja az egri Kepes Intézet – Kortárs Művészeti Központ.

Az alapítvány minden héten egy tagjára összpontosít, hogy megossza egyedi  történetét,  küldetését,  művészeti gyűjteményét, valamint  nyilvános programjait. Most a Kepes Intézetre került sor, nem csak hírlevél formájában kapott bemutatkozási lehetőséget az intézet, a világ összes vezető múzeumába, de a WAF honlapján is az egri intézmény szerepel az első helyen.

Mint írják, a Kepes Intézet Egerben található Modern és Kortárs Művészeti Központ, amely Kepes György (1906–2011) magyar-amerikai képzőművész hagyatéka köré épült. A Kultúra Komplex Kutatásáért Alapítvány 2013-ban alapította, ma Észak-Magyarország legnagyobb képzőművészeti kiállítótere. Céljuk a minőségi kultúra terjesztése és támogatása, a szubkultúrák sajátosságainak feltárása és az értékvédelem vizuális technológia segítségével. Mindez magas színvonalú programjaiknak, kiállításaiknak és rendezvényeiknek, valamint a fiatal tehetségek felkarolása és támogatása iránti elszántságnak köszönhetően lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!