Bajnok

2023.04.04. 11:27

Méltó nehézségű volt a szilvásváradi fogathajtó döntőhöz a pálya + fotók

Fekete György szerint fiának lesz még esélye, hogy újabb bajnoki címeket szerezzen, ifj. Dobrovitz József Velkey Józsefnek köszönte a támogatást.

T. B.

Fekete György mindennel elégedett lehetett

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

- A pályaépítő kitett magáért, igazi országos bajnoki döntőhöz méltó volt a pálya. Nagyon nehéz volt a hajtóknak, lovaknak is, boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Jó volt a fedeles szezon, Velkei József fogatát hajtottam, a szponzorációja nélkül nem nagyon tudtam volna versenyezni, köszönöm, hogy támogatott. Jó szezon volt, jó versenyek voltak a télen, jól éreztem magam mindegyiken, jövő télen pedig újrakezdjük – fogalmazott ifj. Dobrovitz József, a Vecsési SE hajtója.

- Emlékezetes lesz, a születésnapom is van. Négy magyar bajnoki címem volt nekem és a fiamnak is, tudtuk, hogy kemény harc lesz egymás között. Örülök neki, hogy sikerült megszereznem az elsőséget, neki lesz még lehetősége rá, hogy felülkerekedjen. Gratulálok minden helyezettnek, versenyre késztettek bennünket és a verseny szenzációs volt. Mind a rendezéssel, mind a körülményekkel elégedettek voltunk – mondta a díjátadó ceremónia és a köszöntése után Fekete György, a Nyírbátori Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület versenyzője.

- Készültem a döntőre, az a két ló ment most, amit a fiamnak a világbajnokságra kölcsönadtam, ezek a lovak mentek a maratonon, várható volt tőlük a jó eredmény. A háromban gondoltam, hogy ott lehetek, kellemes, hogy első hely lett belőle. A szezon egészét tekintve a kvalifikációs kiírást teljesítettük, ezek a lovak viszont csak a döntőn mentek, arra készültünk, hogy a fináléban ott legyenek a csúcson – mondta Fekete György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!