Siker

2023.04.06. 21:31

Nemzetközi versenyen remekelt a gyöngyösi Cantare a Magyar Zene Házában

Arany és ezüst diplomát is hoztak el a nemzetközi kórusversenyről.

Guti Rita

Immáron XVIII. alkalommal rendezték meg Budapesten a, a Magyar Zene Házában, a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny. 28 résztvevő- és ebből 26 versenyző kórus indult a nemzetközi megmérettetésen 11 kategóriában. Gyöngyös városát a Cantare Kamarakórus képviselte töretlen lelkesedéssel, két kategóriában is. Neves szakmai zsűri értékelte az előadásokat, olasz, svéd, osztrák, izraeli és magyar szakemberek díjazták a résztvevőket köztük a 2018-ban alakult gyöngyösi Cantare Kóruscsalád Kamarakórusát is. 

A kórus szakmai vezetője Józsa-Kalocsai Mária szavai szerint a komoly munka és a koncentrált, önfeledt éneklést csodálatos eredmény koronázta meg. A Vegyeskarok B kategóriában Arany diplomát és a Musica Sacra kategóriában Ezüst diplomát sikerült elérnie a lelkes csapatnak. Az elszánt munka és fejlődés továbbra is folytatódik, bizodalmunk szerint a sikerek is szépen gyarapodhatnak a kórus megmérettetéseinek sorában, összegezte Józsa-Kalocsai Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!